ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το ιδιαίτερο και όμορφο Κολυμπάρι Χανίων

Tο Avra Imperial Hotel βρίσκεται σε απόσταση 23 χιλιομέτρων δυτικά των Χανίων, σε ένα από τα λίγα μέρη της Κρήτης που προστατεύουν με επιμονή την “ανέγγιχτη” ομορφιά τους, το χωριό του Κολυμπαρίου στο νότιο άκρο της χερσονήσου Ροδωπού. Σε ιδανική τοποθεσία μέσα στον γραφικό κόλπο του Κολυμπαρίου, η μικρή πόλη έχει το μεγάλο προνόμιο να “βρέχεται” από τα αλμυρά κύματα των πεντακάθαρων γαλαζοπράσινων νερών της Κρητικής θάλασσας, προσφέροντας παράλληλα εκπληκτική θέα προς την ημιορεινή χερσόνησο στα δυτικά. Αν είστε λάτρης της φύσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το πιο απομονωμένο βόρειο τμήμα της χερσονήσου, μια περιβαλλοντικά προστατευμένη περιοχή, όπου θα βρείτε πλούσια βιοποικιλότητα και σπάνια είδη πουλιών να φωλιάζουν εκεί.

Με ρίζες που χρονολογούνται από τη Μινωική περίοδο, το Κολυμπάρι ήταν πάντα και εξακολουθεί να παραμένει μια μικρή πόλη λόγω της ένθερμης αντίστασης των κατοίκων της να μετατραπεί σε αστικό κέντρο. Οι εμπορικές δραστηριότητες, η ανάπτυξη και η πρόοδος συνυπάρχουν αρμονικά με παραδοσιακές δραστηριότητες όπως η αλιεία στο μικρό γραφικό λιμανάκι του χωριού. Ένα χιλιόμετρο δυτικά του Κολυμπαρίου βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι της Γωνιάς και η Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης.

Έχοντας επιτύχει μία μοναδική ισορροπία μεταξύ του παλιού και του νέου, με τον ήλιο να λάμπει σχεδόν όλο τον χρόνο, το Κολυμπάρι είναι ένα μοναδικό μέρος στην Κρήτη που θα μεταμορφώσει τις διακοπές σας στα Χανιά σε μια από τις πιο χαλαρωτικές εμπειρίες της ζωής σας. Είτε απολαμβάνετε τις οικογενειακές σας διακοπές, μια ρομαντική απόδραση ή ένα σύντομο επαγγελματικό ταξίδι, η εκπληκτική φυσική ομορφιά της ευρύτερης περιοχής θα ηρεμήσει σίγουρα τις αισθήσεις σας και θα αναζωογονήσει την ψυχή σας.

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ

Γνωρίστε το νησί της Κρήτης και τα κοσμοπολίτικα Χανιά, που αγκαλιάζοντας το παλιό δημιουργούν χώρο για νέες εμπειρίες...